Geschiedenis

Het bedrijf de Ridder bloemen- en bloembollenkwekerij is al generaties lang in de familie!

 Aan het eind van de 19e eeuw is het bedrijf opgericht door overgrootvader Willem. Hij begon dit bedrijf in Noordwijk en de teelt bestond voornamelijk uit tulpen en narcissen.

In 1928 werd het bedrijf door zijn zoon Leen voortgezet en in 1965 nam zijn zoon Hein het stuur over. Rond 1970 startte Hein met de teelt van zomerbloemen met als belangrijkste soorten: de grootbloemige gladiool en de klein bloemige gladiolus nanus. Tevens begon hij met de broeierij van tulpen en narcissen.

In 1974 verhuisde het bedrijf naar de Ambachtsweg in Noordwijkerhout, de plek waar het bedrijf nog steeds gevestigd is. Begin jaren 80 gaan de zonen van Hein, Jacques en Léon meewerken in het bedrijf, vanaf die tijd worden er steeds meer bloemen en later ook meer bloembollen geteeld.

In het jaar 1989 treden beide zoons toe tot de vennootschap, eind 2001 treedt Hein op 62 jarige leeftijd als vennoot uit. Hein is nog regelmatig op het bedrijf te vinden.

 Vandaag de dag is de Ridder bloemen-en bloembollenkwekerij een modern en geautomatiseerd bedrijf. De dagelijkse leiding is in handen van Léon en zijn vrouw Carolien.